Vad är Instagram Stories och varför ska du använda det?

Vad är Instagram Stories och varför ska du använda det?

Upptäck hur du kan använda Instagram stories för att maximera engagemanget och skapa en mer personlig koppling till dina följare.

Här dyker vi ner i världen av Instagram Stories, dess potential och hur det kan bli ett kraftfullt verktyg för att engagera din publik och stärka ditt företags närvaro på sociala medier. Upptäck hur du kan utnyttja funktionen för att maximera engagemanget och skapa en mer personlig koppling till dina följare.


Vad är Instagram Stories?

Instagram Stories, är inte en ny funktion utan det lanserades redan i augusti 2016. Det är en funktion på Instagram som tillåter användare att posta foton och videor som försvinner efter 24 timmar. Stories visas i en separat sektion i toppen av användarens Instagram-flöde och kan även visas på användarens profil. Instagram Stories kan innehålla olika typer av innehåll, inklusive foton, korta videoklipp, boomerangs (en loopande videofunktion), omröstningar, frågeformulär, länkar och mycket mer.

Varför ska företag använda Instagram Stories?

Företag bör använda Instagram Stories på grund av de höga engagemangsnivåerna och möjligheten att skapa en mer personlig koppling till följare. Det ger en plattform för att dela dagliga uppdateringar, höjdpunkter, bakom kulisserna-innehåll utan att överbelasta följarnas nyhetsflöden. Dessutom kan företag använda funktioner som undersökningar eller frågeformulär för att interagera direkt med sin publik och få värdefull feedback.

För vilken typ av företag passar Instagram Stories?

Instagram Stories passar alla typer av företag, oavsett storlek eller bransch. Det erbjuder en unik möjlighet att engagera och interagera med kunder på ett mer personligt och direkt sätt. Oavsett om du driver en liten butik, ett stort företag, en ideell organisation, eller om du är en influencer, kan du använda Instagram Stories för att dela innehåll som är relevant och engagerande för din publik.


Är du redo att ta ditt företag till nästa nivå på sociala medier? 

Jag erbjuder skräddarsydda sociala mediestrategier för att hjälpa dig att maximera din närvaro och engagemang. Kontakta mig idag så startar vi något fantastiskt tillsammans!

Tillbaka till bloggen

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.